Имаме три важни теми, които развиваме в кампанията, и които

...
 Имаме три важни теми, които развиваме в кампанията, и които
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: БСП иска таван на цените, по-строг контрол и борба със спекулата

 „ Имаме три значими тематики, които развиваме в акцията, и които ще бъдат наш приоритет в първите месеци на идващото ръководство. “ Това съобщи лидерът на листите на “БСП за България “ във Велико Търново и Ямбол Кристиан Вигенин в ефира на БСТВ.
И продължи: „ Първият е обвързван с приходите и инфлацията. Искаме да подсигуряваме, че обедняването ще спре и ограниченията, които се подхващат, няма да доведат до понижаване на приходите. Точно противоположното – приходите ще продължат да изпреварват инфлацията “, изясни той и добави, че с цел да стане това, би трябвало да се понижи инфлацията, изключително при стоките от първа нужда. „ Затова желаеме налагане на таван на цените, по-строг надзор и битка със спекулата “, сподели още той.
Втората съществена тематика за Българска социалистическа партия е мирът и прекратяването на войната в Украйна. „ В същото време България да не се въвлича в този спор, по тази причина военната помощ за Украйна би трябвало да бъде прекъсната. Конфликтът не може да откри военно решение. Страната ни би трябвало да употребява своите благоприятни условия и да приказва за мирни договаряния “, съобщи социалистът и означи, че към този момент има такива първи проблясъци.
Третата тематика е обвързвана със отбраната на децата и фамилията във всички аспекти. „ Особено внимание обръщам на джендър идеологията е референдума, който организираме. Зад нас застанаха видни фигури в Инициативния комитет “, означи той изясни какво тъкмо тормози социалистите: „ Искаме нашите деца да не бъдат обърквани в учебно заведение с тези противоречиви идеологии, а да е ясно, че има единствено два пола – мъжки и женски. Това не е дискриминация към хората с друга полова ориентировка, само че би трябвало да има граници “, посочи той.
За Българска социалистическа партия е значима също подготовката за приемане на бюджет за 2023 година „ Имаме готови редица законопроекти. Част от тях са – необлагаем най-малко в размер линията на беднотия. Втората година от майчинството да бъде обвързана с минималната работна заплата. Ще предложим учениците до 8-и клас да получават еднократна помощ при започване на образователната година от 350 лв.. Имаме концепция и да подсигуряваме безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години “, уточни той и добави, че предпочитани ще бъдат и законите по Плана за възобновяване и резистентност.
Българска социалистическа партия поддържа присъединението на България към Еврозоната, само че въпросът е по кое време да стане това. „ Страната ни би трябвало да е подготвена. Да влезе, когато участието ще даде тласък на стопанската система и ще увеличи приходите, а не когато ще ги понижи. Според нас България сега не е подготвена и не би трябвало да прибързва “, безапелационен е Вигенин.
„ От лятото, когато се взе прибързаното решение за повдигане на ветото над Република Северна Македония, което Българска социалистическа партия не поддържа, нещата започнаха да се утежняват. Имаше поредност от произшествия, не разрешават се на българските клубове да носят избрани имена – това не е политика на добросъседство. Ако страната желае да бъде в Европейския съюз, би трябвало да покаже европейско отношение към България и към българите в РСМ “, изясни социалистът.
Като лидер на листата във Велико Търново, Вигенин съобщи: „ Виждам упоритост да покажем добър резултат. Листата ни тук е доста добра – в нея има най-вече дами и те заемат водещите места – няма друга такава листа в Българи. Като приоритет на идващото държавно управление би трябвало да бъде довършването на автомагистрала “Хемус “, тъй че да стигне до Велико Търново. Наша самодейност е да бъде основан фонд за развиването на дребните обитаеми места “, означи той.
По думите му листата в Ямбол също е актуализирана, много по-амбицирана, с повече младежи и специалисти. „ За нас е значимо да бъде построен 4-лентов път от Граничен контролно-пропусквателен пункт “Лесово “ до Ямбол. Също по този начин възобновяване на ЖП линията Ямбол-Елхово и продължаването ѝ до Одрин. Довършването на ямболската болница пък е моя персонална идея “, изясни Вигенин.
На финала социалистът съобщи: „ Никога България не е имала толкоз огромна потребност от социалистическа партия. Нашата политика е за понижаване на неравенствата и разликите, което ще направи България европейска и едно по-добро място за живеене. Затова ни подкрепете с номер 1 в бюлетината “, прикани Кристиан Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР